SALT WATER

17.08.2007

Daca te simti bine,nu-ti face griji.Vei trece peste asta!


=Adaptare (im)proprie =
-Daca te opresti sa gandesti,nu uita sa incepi din nou si mai ales nu trage concluzii,intrucat ele reprezinta momentele in care te-ai plictisit sa mai gandesti.Uneori e bine sa te adaptezi,dar nu prea mult, pentru ca omul rational se adapteaza la lumea inconjuratoare pe cand omul irational persista in incercarea de a adapta lumea din jur la el. Prin urmare, progresul depinde de omul irational.De cei pe care ii privesti si le spui(in gand sau nu) : as vrea sa iti dau creier,dar nu pot,in schimb iti pot da o diploma.Iar ei vor crede orice,mai ales daca le-o soptesti la ureche si esti si genul de om diplomat care iti spune sa te duci la naiba in asa fel incat sa astepti cu nerabdare calatoria.Ca la urma urmei exista 2 categorii de oameni : cei care impart oamenii in categorii si cei care nu impart oamenii in categorii. Asa ca eu m-am hotarat sa nu mai impart oamenii in categorii,ci pe specii : protozoare,celenterate,cordate,moluste,crustacee,echinoderme,reptile,pasari,mamifere.......

-E ceva in neregula daca ai intotdeauna dreptate si e amuzant ca omul se impiedica uneori de adevar, dar cel mai adesea el se ridica si isi continua drumul. Iar in drumul lui cere sfaturi.Sfatul este ceea ce cerem atunci cand stim deja raspunsul dar ne-am fi dorit sa nu-l fi stiut.De pilda : merita sa mori pentru o idee ? Da,cu conditia ca acea idee sa nu-ti fie prea clara.Sau :e normal sa iti doresti nemurirea ?Da,mai ales daca esti genul de om care tanjeste dupa nemurire ,dar nu stie ce sa faca intr-o dupa amiaza de duminica ploioasa.In ultima instanta poti sa incepi sa te contrazici cu prostii,dar la un moment dat,s-ar putea ca lumea sa nu observe diferenta intre ei si tine.


-Sau poti sa ai un triumf al imaginatiei impotriva inteligentei,chestia asta se numeste dragoste.Si e de retinut faptul ca o femeie nu uita niciodata barbatii pe care i-ar fi putut avea, iar barbatul - pe cele pe care nu le-a putut avea. Iar calitatile care o atrag pe femeie la un barbat sunt cele pe care nu le va mai suporta mai tarziu.


-Daca e sa ma iau dupa afirmatia ca expertul este o persoana care a facut toate greselile posibile intr-un domeniu foarte restrans de activitate,inseamna ca si eu sunt experta in cate ceva.Insa cele mai multe afirmatii generale sunt false, inclusiv aceasta.
-Si mai era ceva.Secretul de a fi plicticos consta in a spune absolut totul.Asa ca mai bine tac.
adaptare dupa etica lui Murphy

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire