SALT WATER

19.08.2007

Cum anume?




Ma trantesc in scaunul lui 311.La intamplare.Scaunul este bucuros ca isi face norma de ocupanti intr-o zi de duminica.In fata mea, un domn pe care doar l-am trecut cu privirea.Imi imaginam cum ma arunc in patul meu de acasa,facandu-mi eu,de data asta norma de ore de somn.

-Iti place sa umblii asa ?..... ma trezeste din fantezia mea o intrebare.Ridic privirea.Domnul din fata mea,de 60 de ani inca neimpliniti,imi zambea asteptand un raspuns.
-Cum anume ? intreb nedumerita si inca nesigura ca mi se adresa mie.
-Asa,….cu blugii rupti.
Ma privesc in gand,incercand sa imi confirm spusele domnului.Da,azi dimineata mi-am aruncat perechea lalaie de blugi rupti pe mine(doar la un genunchi),un top si tenesi.Aaa !Si o sapca.Ce trebuie sa fac acum ?Sa ma supar ?Bineinteles !Cum indrazneste sa isi faca omul asta calatoria mai palpitanta pe seama blugilor mei ?
Insa aceste porniri mi se anuleaza cand dau de ochii intrebatori,blanzi si putin fastaciti ai d-lui grizonat.
-Pai, nu imi place sa umblu mereu asa.In timpul saptamanii ma imbrac mai mult elegant (chiar am simtit nevoia sa ma explic),dar acum e weekend..si…
-Inseamna ca nu te respecti intotdeauna! vine raspunsul prompt,pe fundalul aceluiasi zambet care parca nu se mai termina.
De data asta evit sa dau o replica afirmatiei,de teama ca poate omul chiar are dreptate,mai putin cauza nerespectarii de sine.
Ma hotarasc sa empatizez cu sentimentele lui, aducandu-mi aminte de senzatii asemanatoare celei pe care el o traia in cazul meu,aruncandu-i asa,ca intr-o doara si varsta mea, ca pe o arma strategica.
-Eu va inteleg ce simtiti,ca si eu,la 26 de ani,cand vad copiii cu tot felul de cercei pe fata ….nici eu nu sunt de acord !
Subit,am devenit dumneavoastra.
-Vai,da nu va dadeam mai mult de 17 ani !(Perfect !Va multmesc pt inca o problema existentiala,de parca nu aveam destule !)
-Pe vremea mea,femeile se acopereau mult mai mult,nu se dezvaluiau asa…. mult(da,asta bun pont)…Imi aduc aminte ca era un loc (…) si purtau lenjerie alba,nu ca acum colorata si murdara (…)da,domnisoara,era altfel (…) acuma e din ce in ce mai rau…..

Auzeam printre franturi si imi era lene sa spun :Poftim ? la fiecare sintagma care nu ajungea la mine din cauza pasajului prin care treceam.
As fi vrut sa ii explic ca femeile din ziua de azi mai simt nevoia sa aiba zile in care sa nu arate ca iesite de la un casting,dupa ce zile intregi s-au straduit sa fie « actuale /active/atractive » si ca s-au adaptat altei clime si altui climat.Ca si barbatii din ziua de azi au suferit modificari substantiale,si nu mai apreciaza femeile care acopera mult dezvaluind putin,ca….Multe s-au schimbat si se schimba….Bla bla bla....
Si totusi,de unde stie domnul ca in ziua de azi se poarta lenjerie colorata si murdara !!!!??????

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire